AI og kunstig intelligens i virksomheden

Vi ved hvor du skal starte, og hjælper dig trygt igennem processen med at afklare om AI er noget for dig og hvordan AI bliver en del af din forretning. Vores model er baseret på anerkendt forskning, og gennemgår disse faser:

  • 1) Forstå AI og virksomhedens nuværende digitale kompetencer
  • 2) Virksomhedens forretningsmodel og muligheden for AI
  • 3) Udvikle kompetencer til AI implementering
  • 4) Accept og ibrugtagning i organisationen

Vores metode

Metoden har vi sammensat med en afvejning mellem at opbygge viden og skabe fremdrift med indbyggede stopklodser. Så har vi muligheden for at stoppe op, hvis business casen ikke holder.

Model for AI og kunstig intelligens i virksomheden

Skab værdi med AI

Mange små og mellemstore virksomheder tror at de er for små til at anvende AI. Fra 2021 til 2022 faldt AI anvendelsen da også fra 45% til 29% ifølge Danmarks Statistik.

De fleste af os bruger kunstig intelligens i hverdagen på vores smarte devices som eksempelvis smartphone beskeder om “hvornår skal jeg køre hjemmefra for at nå frem til tiden” eller oversættelse af tekster. Dette er lige til at tage med ind i arbejdsdagen, men vanens magt er stor og ofte gør vi desværre som vi plejer, når vi møder på arbejde.

Alligevel bruger 1/4 af virksomheder AI og ifølge Danmarks Statistik oplever 70% en positiv effekt af den kunstige intelligens. Her er AI ofte defineret som chatbots eller softwarerobotter (RPA) der hjælper med delvis automatisering af arbejdsopgaver, men mulighederne med kunstig intelligens er mange flere.

Genbrug af algoritmer

Tidligere krævede det store mængder data at udvikle AI og det er da også ofte tilfældet med de store banebrydende løsninger. Fakta er dog at kunstig intelligens i form af Machine Learning algoritmer ofte kan genbruges, så der skal i dag en langt mindre datamængde til at behandle billede, lyd eller video. Selv for mindre virksomheder er det nu muligt at arbejde med AI, uden at det behøver blive et langvarigt (og dyrt!) projekt.

Kontakt os

Vi står klar til at hjælpe dig med AI og kunstig intelligens i virksomheden.