Produktudviklingsforløb for et forsikringsselskab

Case – et længerevarende forløb med markedsanalyse, produktudvikling og projektstyring af to nye automatiserede og digitaliserede forsikringskoncepter.

Igennem flere år har Stokvad Consulting hjulpet Vejle Brand g/s med udviklingen af to nye forsikringskoncepter, som har været med til at forandre den måde, forsikringsselskabet traditionelt set er gået til markedet på.

De nye forsikringskoncepter er nicheprodukter, der lanceres som ”stand alone” forsikringer under deres eget navn uden tydelig tilknytning til Vejle Brand. Målet har blandt andet været at gøre kundens rejse fra ide til beslutning og bestilling så gennemsigtig, let og effektiv som muligt. Blandt andet med klare afgrænsninger, enkle koncepter og prisberegnere.

– Vores nye ”stand alone” koncepter bryder med vores traditionelle måde at gå til markedet på. De nye produkter, som er en unik cykel- og bilforsikring, er i høj grad automatiseret og digitaliseret. Det har krævet rigtig mange forandringer i vores tekniske set up, ligesom det har brudt med vores vanetænkning. I den proces har Henrik fra Stokvad Consulting været en meget kompetent sparringspartner og projektleder i de to forløb, siger adm. direktør for Vejle Brand g/s, Claus Lomholt Poulsen.

Lige fra idefasen til lancering i markedet

Stokvad Consulting har været involveret i de to produktudviklingsforløb fra begyndelsen, som i begge tilfælde har indbefattet en konceptbeskrivelse, markedsanalyse, tilpasning af konceptet, teknisk implementering af nye forretningsgange og planlægning af den endelig produktlancering.

Procesforløb med eksempler på aktiviteter for markedsanalyse, produktudvikling og projektstyring.
Implementeringsplan med faser fra konceptdesign til lancering – med en lille udvalg af de over 80 aktiviteter der indgår i forløbet

– Henrik har en stærk metodisk tilgang til produktudviklingsforløb. Han har en særlig evne til at beskrive og dokumentere produktet og kunderejsen på en klar og letforståelig måde. Det betyder, at det gør det let og ubesværet for både interne og eksterne samarbejdspartnere at levere ind til projektet, siger Claus Lomholt Poulsen og fortsætter:

– Teknisk er Henrik meget velfunderet og erfaren inden for it og digitalisering af produkter. Han kan tage teknisk komplicerede fragmenter, kigge på dem, og sætte dem sammen til noget, der virker. Samtidig er han god til at tænke kommercielt og kundeorienteret, så produktet bliver tilpasset til målgruppen fra begyndelsen. Henrik er både i stand til at løfte sig op i helikopteren, men han er også mesterlig på detaljerne. Dermed er han er et rigtigt godt match til de fleste virksomheder, som mangler en dreven projektleder med stor forretningsforståelse.

Lancering af cykelforsikring

Vejle Brand har lanceret det første af de to produkter i markedet. Det er en unik cykelforsikring til dyre cykler, der normalt ikke er omfattet af indboforsikringen.
Via en online beregner kan kunden få den månedlige pris på under et minut, og målet har netop været at gøre produktet enkelt, overskueligt og attraktivt for målgrupperne, der køber dyre el- og hverdagscykler eller de dedikerede cykelentusiaster, der bruger mange penge på den optimale motionscykel.  

Resultatet kan ses lige her:
www.vorescykelforsikring.dk

Interesseret i at høre mere?

Vi tager gerne en snak om hvordan et forløb med markedsanalyse, produktudvikling og projektstyring kan bruges til at udvikle din forretning og skabe bedre digitaliserings- og automatiseringsprojekter.